X

Türkiye’nin İlk ve Tek Yerli “CCS Kombo Şarj Prizi” TP Electric’ten

TP Electric, CCS 2 Kombo Şarj Prizleri ile E-mobilite’ye Katkı Sağlamaya Devam Ediyor

Ülkemizin önde gelen elektrik malzemeleri üreticilerinden biri olan TP Electric, üretim serüvenine yeni ürünler katarak devam ediyor. Son yıllarda elektrikli araç şarj ürünleri (e-mobilite ürünleri) konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen ve bu sektöre ciddi bir yatırım yapan TP Electric’in yeni ürünü; DC Şarj İstasyonlarında kullanılan “CCS 2 Kombo Şarj Prizleri”.

Türkiye’nin İlk ve Tek Yerli “CCS Kombo Şarj Prizi” TP Electric’ten

TP Electric bugün, Türkiye'nin e-mobilite sektöründeki öncü firmalarından biri olarak gösterilebilecek konuma gelmiştir. Çevre dostu olan bu sektörü desteklemek için bugüne kadar; Tip 2 Şarj Prizi, Kablolu Şarj Setleri, (bireysel kullanıma yönelik) Şarj İstasyonları ve Mobil Şarj Cihazlarının seri imalatını gerçekleştirdi. Üstelik bu çalışmalar tamamen yerli imkanlarla yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Şimdi ise yine e-mobilete sektörüne yönelik ve yine yerli bir ürün ile sektöre katkı sağlamayı hedefliyorlar; CCS 2 Kombo Şarj Prizleri.

CCS 2 Kombo Şarj Prizleri, modern elektrikli araç sahipleri için tasarlanmış son teknoloji bir şarj çözümüdür. Bu prizler, özellikle hızlı şarj gereksinimlerini karşılamak üzere DC Şarj İstasyonlarına entegre edilirler.

TP Electric CCS 2 Kombo Şarj Prizleri, 5 metre ve 8 metre olmak üzere iki farklı kablo uzunluğu seçeneğine sahip. Böylece farklı kullanım senaryolarına uyum sağlaması hedeflenmiş. Ürünün diğer özelliklerini ise şu şekilde sıralamak mümkün; Type 2 (Tip 2) yani Avrupa Normu, Mod 3 Şarj sistemine uygun (Yüksek güvenlikli) ve DC (Direkt Akım) Şarj İstasyonları yönetmeliğine uygun.

Elektrikli Araç Satışı ve Sayısı Her Geçen Gün Katlanarak Devam Ediyor

Türkiye'de 2023 yılı Ağustos ayı itibarıyla yaklaşık 20 bin elektrikli araç bulunuyor. Bu sayı, 2022 yılındaki 8 bin 210 adede göre yaklaşık yüzde 150'lik bir artışa işaret ediyor.

Türkiye'de elektrikli araç satışları, son yıllarda hızla artıyor. Bunun başlıca nedenleri arasında, elektrikli araçları teşvik eden politikalar, artan çevre bilinci ve elektrikli araçların fiyatlarının düşüşü yer alıyor.

Elektrikli araçların kullanımının yaygınlaşması, doğal olarak şarj istasyonları için büyük bir ihtiyacı beraberinde getiriyor. Bu bağlamda TP Electric e-mobilete ürünleri konusunda her geçen gün etkinliğini ve ürün gamını artırmayı, çevreye ve sektöre katkı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’nin İlk ve Tek Yerli “CCS Kombo Şarj Prizi” TP Electric’ten Türkiye’nin İlk ve Tek Yerli “CCS Kombo Şarj Prizi” TP Electric’ten